7 мистерии на най-известните паметници, за които 90% от хората не знаят!


Има определени проекти на изкуството и архитектурата, които всеки познава. Ако се заровиш малко повече в историята им, ще откриеш много мистерии. Ще ти покажа някои от тях.

Апартаментът на последния етаж на Айфеловата кула

Густав Айфел включил в проекта жилище на последния етаж за себе си. Често почивал там и канел гости. Дори е водил разговори с Томас Едисън там. Апартаментът има кухня, баня, две спални, дневна и невероятна гледка. Сега е музей с восъчните фигури на Айфел и Едисън.

Счупената верига в краката на Статуята на свободата

Статуята е дадена от Франция на САЩ като подарък за 100-та годишнина от Революцията. Това е символ на свободата, демокрацията и победата над робството. За това е и скъсаната верига.

Мона Лиза

Много артисти са правили репродукция на Мона Лиза. Вярва се, че има само 1 екземпляр на да Винчи. Втората версия е направена от различна перспектива и най-вероятно от друг човек или дори няколко. Други вярват, че е по-ранна версия на да Винчи.

Капсула на времето в планината Ръшмор

По време на строежа на едноименния монумент, архитектът Борглъм решил да направи Зала на хрониките. Тайна стая, в която да има фундаментална информация от историята на САЩ. Изкопал пещерата в лицето на Линкълн. Той умира преди да завърши проекта. През 1998, над 50 години по-късно, там са открити важни документи и мемоари на президентите.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)