Непознатите употреби на 10 ежедневни предмета! Със сигурност не ги знаеш и ще се изненадаш…


Не обръщаш достатъчно внимание на нещата от твоето ежедневие и често пропускаш доста интересни детайли. Има много предмети, които притежават функционалност, за които ни най-малко не подозираме.

Сега ще разгледаме няколко такива обекта, които ползваме постоянно, за да извлечем повече ползи от тях.

1. Дупките в дръжката на прахосмукачката

Доста модели притежават този механизъм, който можеш да отваряш и затваряш. Когато дупката е отворена, засмукващата сила на уреда е намалена. Можеш да използваш това при почистване на пердета, завеси и прочие.. Или пък, ако нещо се заклещи в тръбата.

2. Малките етикети на обувките

В задната част на всяка обувка има етикет, който не стои там за декорация. Причината за наличието им е, за да можем да се обуваме по-лесно. Особено, когато имаме по-високи обувки.

3. Дупки в катинарите

Някои катинари имат малка дупка до ключалката. Разбира се, това не е механизъм за отваряне без ключ. Служи за борба срещу ръждата. Предотвратява натрупването на влага вътре в катинара. Също така през тази дупка може да капнеш малко смазка, за да работи по-гладко катинара.

4. Неравностите по клавиатурата

Много вероятно е на твоята клавиатура сега да има малки неравности на бутоните “F” и “J”. Това спомага за писането на клавиатурата, без да поглеждаш към нея.

5. Телбот

По принцип телчетата в телбота се завиват навътре. Ако завъртиш малката платформа в долната част на 180 градуса, телчетата ще започнат да се извиват навън. Така можеш да захванеш нещо временно и после да го откачиш, без да имаш нужда от уред за премахване на телчета.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)