11 забрани и ограничения, които съществуват само в Северна Корея


Северна Корея е митична страна, тъй като няма много информация за живота в нея. Хората си създават митове и догадки, но оказва се там наистина има много странни правила.

Нека да разгледаме малко повече за забраните, на които другаря Ким Чен Ун подлага народа си.

1. Не можеш да носиш сини дънки

Ако въобще можеш да си ги позволиш, разбира се. Но ако можеш, задължително трябва да са черни. Сините са много популярни на запад и са символ на лошия империализъм. Дори туристите трябва да се преобличат на някои места в страната.

2. Местната валута е недостъпна за чужденци

.
Туристите в Северна Корея не могат да се сдобият с нея. Търгуват с по-известните световни валути, в специални магазини за чужденци.

3. Не можеш да купиш недвижим имот в Северна Корея

Апартаментите там не се продават, а се разпределят от държавата. Много трудно е за човек от село да се премести в Пхенян. Жилищата са за отбрани хора.
Има черен пазар, на който апартаментите се продават за 70-90 хиляди долара – заплатата на обикновения човек е около 4 долара на месец…

4. Почти невъзможно е да имаш кола

Само богатите и влиятелните имат коли. Цената на един автомобил е около 40 хиляди долара. Дори колелата са рядкост, ако излезеш от Пхенян.

5. Не можеш да се обадиш навън

Не само телефоните са рядкост, но и не можеш да звъниш на номера извън Северна Корея.

6. Без горещи душове и дома.

В домовете на севернокорейците няма топла вода. Те посещават публични бани. Ако искаш топла вода вкъщи, палиш дървената печка и топлиш на нея.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)