Шантави факти за човешкото тяло, за които нямаш ни най-малка идея! Можеш ли да повярваш?


Вродено ни е да си мислим, че знаем всичко и разбираме от всичко, че познаваме себе си перфектно. Е да, ама не, дори винаги да си мислим, че знаем всичко, често можем да загубим ума и дума пред някои факти.

В действителност, човешкото тяло е един сложен и мистериозен механизъм, който понякога обърква дори и най-квалифицирани специалисти – лекари и учени. Винаги има какво ново да научи, все пак човек се учи цял живот, така че се приготви за доза свежа и полезна информация, която след това да споделиш с твоите приятели.

Знаеш ли, че отпечатъкът на езика е абсолютно уникален?

Знаеш ли, че един косъм може да издържи тежестта на висяща ябълка. Въпреки това, учените не уточняват размера на ябълката. Именно за това един фризьор решава да прави мебели от косите на своите клинти.

Знаеш ли, че броят на бактериите в устата на всеки един човек е равен на броя на хората, които живеят на Земята, или дори повече. Чрез целувка тези бактерии се обменят.

Нокти, които са меки и чупливи, “без луна”, биха могли да означават хиперфункция на щитовидната жлеза. Затова погледни добре сигналите, които ти дава тялото и се посъветвай със специалист.

Скоростта на входящия импулс към мозъка е около 400 км / ч, и мозъка функционира благодарение на електричеството и връзките, които преминават.

Ние знаем за 4 кръвни групи, но в действителност са много повече, до момента са открити 29.

Само за един ден, кръвта в нашето тяло преминава разстоянието от  приблизително 19,312 км.

Общата дължина на всички нерви в човешкото тяло е  приблизително 75 километра.

Човек прави около 20 000 вдишвания на ден.

Човешкото око може да различи до 10 милиона различни цветове. Но нашият мозък не може да си спомни всеки един цвят.

Ушите ни нарастват през целия ни живот с почти невероятна скорост – една четвърт от милиметър на година!

Сърцето бие 35 милиона пъти годишно. Да, 35 млн. Годишно! Така че го накарай да бие за любимите хора, за готините емоции и за щастливите мигове с любимите хора!

Всеки ден човешкото тяло губи около един милион кожни клетки – или в размер на 2 килограма всяка година.
Реално погледнато, тенът, който всички обичаме, е благодарение на нашите клетки, които се самоубиват, за да ни предпазят от рак на кожата.

На квадратен сантиметър от кожата ви се намират около сто рецептора, отчитащи болката, затова внимателно, без наранявания.

Мъжете имат по-малко папили по повърхността на езика си, отколкото жените, още една разлика между двата пола…

Обикновено човек консумира около 35 тона храна през целия си живот, не искам да се замислям колко от тази храна изхвърля и как…

Човек прекарва около пет години от живота си в мигане. За щастие, ние можем да направим много други неща едновременно!

100,000 химични реакции се появяват всяка секунда в нашия мозък…

Скоростта на нашето кихане е 160 км / ч, има много редки куриоизни смъртни случаи на хора, които умират докато кихат. Внимателно с този процес, че не е никак безобиден.

Усмихването активира 17 мускули на лицето, докато плача – 43.  Пък за бръчките да не споменаваме… Така че, нека бъдем  повече усмихнати и повече щастливи!

 

Сподели статията с приятели, накарай ги и те да се усмихнат!

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)