ТЕСТ! Кое число виждаш? Само 4% от хората дават верен отговор!


Знаеш ли, че на много жени им се е случвало да спорят с мъжете за цветовете на дрехи и предмети. Оказва се, че все едно говорят на различни езици, това може би звучи като мит, но всъщност има науно обяснение. Обяснението се крие дълбоко в гените – жените могат да различат много повече нюанси, но за сметка на това мъжете могат да проследят бързо движещи се обекти и неща в далечината.
Този тест, който виждаш ще провери твоето цветоусещане и степента на твоята цветова слепота. Този тест е наречен на името на доктор Ишихаа, който за пръв път го прилага и публикува през 1917 година, точно преди 100 години. От тогава този тест „измъчва“ много хора като ги затруднява да определят числата скрити в него.
От какво се състои тестът? Той се състои от случайно разпръснати къгове с различни големина и цвят. В изображението се образува число, което за някои хора е видимо, а за други не.

Вгледай се хубаво в катинките и напиши твоите предположения в зоната на коментарите, след което сравни отговорите с тези на другите. Попитай и своите приятели.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)