В някои училища, учителите ще имат право отново да наказват учениците си като ги напляскват


Някои от нас помнят как е било преди и какъв контрол имаха учителите над учениците, други само са слушали за строгия контрол и дисциплината, която е била в училищата. Това е една тема, която определено разделя интернет пространството на две. За или против физическото наказание върху децата?

В училищния квартал „Три реки“, намиращ се в Тексас, позволява на учителите да удрят злосторните ученици с дървени лопатки. Там са разположени 2 училища, чийто администратори единодушно разрешиха, че трябва това наказание да се възобнови. Това засяга около 700 ученици, които трябва да подпишат писмено съгласие.

Тексас е една от 15-те държави, които позволяват телесно наказание върху своите ученици.

От една страна телесното наказане се слави с много лоша репутация. Напревени са проучвания и хората, които не го одобряват, споделят че много от децата, които са засегнати, често страдат от физическо и умствено увреждане. След като те са били унижени пред своите ученици, децата могат да имат дълготрайни проблеми като възрастни.

Децата подложени на тази форма на наказание, често стават по-агресивни и по природа са склонни да развиват проблеми със зависимостта, депресията и други психични заболявания по-късно в живота си.
Не можем да твърдим, че тези неща непременно ще се случат върху децата, тъй като агресията в днешно време идва отвсякъде – в музиката, на улицата, във филмите, в игрите, в семейството.

Има хора, които споделят, че са преживели периода с телесни наказания. Някои дори разказват историите си, че са получавали шамар от учител, но тогава учителите са били на много по-голяма почит и е имало много по-голяма дисциплина. Тези граждани отричат да са влизали в затвора, дори напротив, споделят, че това е спомогнало още повече да имат уважение към другите и по-голяма самодисциплина.

Училищните администратори се надяват, че с повторното въвеждане на телесното наказание, ще доведе до подобрена дисциплина в класните стаи. Учениците ще бъдат наказвани само ако не спазват училищните правила, прибягват до агресия върху съучениците си и се държат непристойно.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)