Каквоо оставя войната на обикновените хора?


 

За повечето хора войната свършва, когато последният изстрел е бил изстрелян и последният войник се е върнал у дома. Но мнозина не знаят, че всъщност краят е далеч от очите на участващите.  Далеч от очите на тези, които не искат да видят и да проумеят какво всъщност оставя войната след себе си. За нея са се изписали и хиляди книги.
Войниците се връщат от бойното поле, и то не всички, освен с ужасяващи спомени за войната, а и с ужасни наранявания, които завинаги променят живота им. Освен техния живот, когато войниците са се превърнали в инвалиди, това променя живота и на техните семейства.

Ето защо фотографи като Дейвид Джей и Джеймс Наутю, са решили да уловят тази сърцераздирателна реалност. Тези изображения, показват ветераните от войните в Афганистан и Ирак. Със сигурност изображенията ще се запечатат в главата ти, както и темата за войната, неизбежно е. Ние сме хора и нищо човешко, не ни е чуждо.  Проектът е озаглавен „Незнайният войник“. 

Това е наистина поразителен набор от фотографии, показващи трайните последици от войната, дори и след като тя е приключила. Подобно на много други, тези войници може би са се върнали от ада. Тези ветерани ще носят войната с тях завинаги, въпреки че са се върнали на у дома. Благодарим им, че ги има, че ни напомнят колко ужасно нещо са всъщност войните и как трябва да се избягват.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)