Изненадай приятелите си с уникално мохито от диня!


Лятото е в разгара си и всеки иска да избяга от жегите или да се охлади. Идеалната рецепта за това са басеините или морето. Понякога обаче не можем да се доредим до тях и трябва да прибегнем към други действия. А защо не едно чудесно лятно коктейлче като мохитото? Мохитото е атрактивен и освежаващ коктейл, който определено се вписва в летните жеги.
Какво ти трябва, за да го направиш и да очароваш всички приятели?

Трябва ти един лайм, прилежно нарязан на парченца, спрайт или газирана вода, бял ром, лед – натрошен или на големи кубчета, листа от мента, кафява захар, както и свеж сок от диня. Вместо кафява захар можеш да си направиш домашен сироп от бяла захар и вода. Трябва само да разбъркваш и да изчакаш докато захарта се разтвори напълно.

Какво трябва да направиш след това? Постави листата от мента, примерно 12 на брой на дъното на чашата. Разрежи лайма на 8 парченца и го постави върху ментата. После ги намачкай хубаво, така че лаймът да изпуснеа своя сок и да се смеси с ментата. Прибави кафята захар и разбъркай. Добави лед, разбит на силно или кубчета. Изсипи отгоре ромът, около 50 мл и сода 100мл, прибави и сока от диня. За да приготвиш този уникален коктейл, ще ти отнеме около 5 минути.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)